Harrachov 16.-17.6.2012

Harrachov je tu pro všechny

3. ročník

Harrachovský Zpravodaj Červenec 2012
AKTUALITY Z HARRACHOVA A OKOLÍ

 

Fotografie

(122) 16. 6. 2012 Harrachov bez bariér (Petra D)

(176) 16. 6. 2012 Harrachov bez bariér (Lenka V)

Článek Infolisty Zrnka 2012 / 2 / str.5.

Zrnko naděje o.s. za podpory sponzorů a partnerů ve spolupráci s průvodci tras pořádali 16. - 17. 6. 2012

Harrachov bez bariér

Po veselém ranním chaosu, kde se přesouvalo z vozu do vozu mnoho batožin a speciálních vozítek jsme konečně usedli do aut, která byla ozdobena vlaječkami s logem našeho občanského sdružení. Kruhový objezd semilského náměstí kolona projela celý dokola a upoutala nejednoho pozorovatele na cestě Semily Harrachov, která trvala necelou hodinu. Pak už zdárně proběhlo ubytování v hotelu SKICENTRUM.

Po 11 hodině jsme se rozdělili na dně skupiny a první se vydala na trasu 14,7 km. Kratší oddychový okruh do polských Jizerských hor. Z cesty jsou krásné výhledy do české části Jizerských hor kolem hory Bukovec. Na trase je jediná možnost občerstvení a to na chatě na rozcestí Orle. Druhá skupina se vydala na trasu 11,2 km. Kratší oddychový okruh do Krkonoš. Harrachovou cestou se šlo kolem Mumlavské boudy do Lubochu a odtud bylo větší stoupání přes jedno rozcestí výše na Kládovu cestu. Dále již s větší části sjezdem na Krakonošovu cestu a po ní přes Rýžovyště na začátek naší trasy. Na trasách doporučujeme pomoc druhé osoby.

Před 19 hodinou dorazila první skupina do hotelu Lovecká Mumlava, kde se setkali s druhou skupinou výletníků. Po večeři na grilu a několika chlazených nápojích jsme se vydali na hotel SKICENTRUM. Na každého zde čekala sladká odměna moc dobrého dortíku a pak už nic nebránilo předávání diplomů s dárečky od sponzorů.

Nedělní snídaně se oproti předchozím ročníkům konala v prvním patře hotelu v restauraci, do které vedou prudké schody. Vozíčkář se za doprovodu recepční a pomoci dvou hotelových výtahů dostane bez problému do restaurace.
Před 10 hod jsme předali klíče od pokojů hotelu a navštívili KRKONOŠSKÉ MUZEUM - EXPOZICE ŠINDELKA, HARRACHOV, výstava „Medvěd na Šindelce!“. Program dne pokračoval báječným zážitkem jízdou na trojkolkách Hilbert Harrachov, kde jsme si to pěkně užili a dál se pokračovalo za exkurzí nejstarší soukromé sklárny v Čechách Sklárna Novosad a syn. Před odjezdem bylo posezení s průvodci tras a pak domů.

Děkujeme všem, kteří se podílejí na organizaci akce a poskytují zázemí

pro naše vždy usměvavé a milé kamarády ze Zrnka naděje.

 

Hotel Skicentrum https://www.hotelskicentrum.cz/cs/uvod

Pension K https://pensionk.atlasweb.cz/

Trojkolky Hilbert Harrachov https://www.hilbert.cz/

Dobrovolníci a průvodci https://www.harrachov.cz/

Hotel Lovecká Mumlava * * * https://www.loveckamumlava.eu/

Zrrnko naděje https://jedeme-bez-barier.webnode.cz/

 

Děkujeme a už nyní se těšíme na další setkání zde v Harrachově.

 

Kamera na kolečkách 2012/2 VIDEO Harrachov bez bariér 2012 (5:30)

Hudba Richard Remeš Hudební partneři